Prisvinner-2020

Amigitos-grunnlegger Siv Mika Engebretsen med noen av barna hun har gitt et nytt liv i Den dominikanske republikk.
Amigitos-grunnlegger Siv Mika Engebretsen med noen av barna hun har gitt et nytt liv i Den dominikanske republikk.

Pris fra Nordkapp til barn i Karibia

Mange flyktningbarn i Den dominikanske republikk får hjelp fra Finnmark når Barn av Jordens pris for 2020 blir delt ut på Nordkapp 10. juni. Årets prisbeløp på 150.000 kroner går til den norske organisasjonen Amigitos (Små venner), som gir humanitær hjelp i den lille øystaten i Det kraibiske hav.

Arbeidet foregår i et slumområde der flesteparten av innbyggerne kommer fra nabolandet Haiti. De flyktet til i Den dominikanske republikk etter å ha mistet alt de eide i jordskjelvet som krevde mer enn 250 000 menneskeliv og skapte en nasjonal katastrofe i 2010. Amigitos ble grunnlagt i 2014 av Siv Mika Engebretsen fra Horten.

Etter en krevende start fikk hun, lokale medarbeidere og støttespillere i Norge i fellesskap etablert en barneskole der elevene får mat, undervisning og helsehjelp. De fleste barna kommer fra vanskeligstilte familier preget av fattigdom, alkoholmisbruk og omsorgssvikt. Organisasjonens motto er «bry seg gjennom handling - alle barn fortjener en sjanse i livet».

I tillegg til barneskolen har Amigitos i de senere år bygget opp et omfattende samfunnssenter der barn og unge, gravide og eldre får dekket grunnleggende behov og hjelp til å klare seg bedre i livet. Virksomheten skal utvides.

Flere hundre barn fra de lokale skolene vil etter planen være til stede når Siv Mika Engebretsen og medarbeiderne hennes i Amigitos blir hedret på Nordkapp i juni. Bak prisen står stiftelsen Barn av Jorden, som ble etablert på Nordkapp av forfatteren og barnevennen Simon Flem Devold. Årets pris er den 32. i rekken.

Artikkel om Amigitos i Finnmarksposten