Sea and Sun Ministries International -2018

04.02.2020

Edith Villamor (t.v.) og Wenche Thorkildsen sammen med noen av barna som får en helt ny og bedre start i livet takket være innsatsen til Sea and Sun Ministries International på Filippinene. 

Barn av Jordens pris for 2018 er tildelt den norsk-filippinske stiftelsen Sea and Sun Ministries International og dens arbeid for fattige barn på Filippinene. Prisbeløpet på 150.000 kroner ble utdelt under en seremoni på Nordkapp 7. juni, der 500 elever fra skolene på Magerøya også var til stede.

Sea and Sun ble etablert i 2001. Virksomheten er siden starten blitt ledet av ildsjelene Wenche Thorkildsen fra Drammen og Edith Villamor fra Filipinene. Begge har bred erfaring fra internasjonalt hjelpearbeid. Sammen med lokale krefter jobber de for å bedre barn og unges helse og livskvalitet, gi dem opplæring, sosial trygghet og en målrettet vei ut av fattigdommen. Arbeidet foregår i øyprovinsen Camiguin i den sørlige delen av Filippinene. 

Wenche Thorkildsen med to av de mange små barna som har fått en ny trygghet i livet.
Wenche Thorkildsen med to av de mange små barna som har fått en ny trygghet i livet.

Stiftelsen gir omfattende støtte til nærmere 1500 elever på 14 barneskoler på øya Camiguin, og har utviklet tilbud også for barn under skolepliktig alder. Sea and Sun har dessuten bygget et helsesenter, pusset opp barneavdelingen på et lokalt sykehus og formidlet medisinsk utstyr som gaver fra Norge. Sea and Sun arrangerer også sommerleirer for mange barn på øya. Der får barna flotte sommeropplevelser med lek, moro og samhold.
Sea and Sun har et nettverk av støttespillere både i Norge og lokalt, og har nylig fått stor anerkjennelse for sin innsats av provinsguvernøren på Camiguin.
Prisbeløpet vil bidra til nye prosjekter, som PC-er til skolearbeid, samlinger for mødre med små barn, oppussing og innkjøp av pedagogiske leker til lokale dagsentre og innsamling av mer medisinsk utstyr fra Norge. 

Hver sommer arrangeres det leirer der barna får fine opplevelser med lek og samhold.
Hver sommer arrangeres det leirer der barna får fine opplevelser med lek og samhold.

Bak prisutdelingen står stiftelsen Barn av Jorden, som har sin forankring på Nordkapp etter en opprinnelig idé av forfatteren Simon Flem Devold. Den årlige prisen og en tilhørende statuett tildeles en person eller gruppe som over tid gjør en overbevisende innsats for å bedre vanskeligstilte barns oppvekst og livsvilkår.

Årets utdeling var den 30. i rekken. Til Nordkapp hadde prisvinnerne følge av to 16 år gamle jenter - Joileen Grace Escolano ("Joy") og Jeshyl Faith Uy ("Kim") - som begge opptrådte under seremonien og ble svært populære blant de jevnaldrende skoleelevene på Magerøya.

I tillegg til hovedprisen ble vinnerne tildelt ekstrapriser organisert av barn på flere av de lokale skolene. I anledning 30-årsjubileet fikk prisvinnerne dessuten en gave på 50.000 kroner fra Scandic Hotels, som driver Nordkapphallen.


Mer informasjon om prisvinneren og Barn av Jorden finnes på følgende adresser på Facebok:
https://facebook.com/seaandsunministries

https://facebook.com/barnavjorden

Edith Villamor deler ut bøker til barn som får gå på skole takket være Sea and Sun.
Edith Villamor deler ut bøker til barn som får gå på skole takket være Sea and Sun.