human:kind - 2024

08.06.2024
Dette øyeblikket er starten på human:kind.
Dette øyeblikket er starten på human:kind.
Werner, Andrea, moren hennes og Sveinung utenfor det gamle huset deres. Andrea har fått Bamsemums fra Norge.
Werner, Andrea, moren hennes og Sveinung utenfor det gamle huset deres. Andrea har fått Bamsemums fra Norge.

human:kind hjelper barn i Romania, nærmere bestemt i en liten landsby som heter Chiselet. Her støtter de et barnesenter som hjelper barn med mat, klær, hygiene og skolegang. Hver mandag til torsdag får barna frokost og middag, de pusser tennene og vasker seg, de får hjelp til å stelle hår og negler, de får klær og sko når de trenger det, de får skolemateriell og leksehjelp etter skolen.

Og ikke minst får de venner de kan leke sammen med, i trygge omgivelser. Og de får møte voksne ledere som bryr seg om dem og gir dem oppmerksomhet.

Målet er å hjelpe barna til å fullføre skolegang; det er deres eneste håp for en vei ut av fattigdom. De fleste av disse barna ville ikke hatt mulighet for å gå på skole uten hjelp fra barnesenteret. Barna kommer ofte fra svært dysfunksjonelle familieforhold og er utsatt for massiv omsorgssvikt. Så noe av det viktigste vi kan gi barna, er et håp om en bedre framtid.

For nettopp dette med håp er viktig, for det er det mange av de voksne som har mistet. Det er 80 prosent arbeidsledighet i området, og mange av fedrene drikker for å døyve sin skam over å ikke kunne forsørge familien sin. En del av mødrene må prostituere seg for å tjene til livets opphold. I en slik setting er håp om en bedre framtid noe mer enn en klisjé.

Nicu, Sveinung, Adita og Werner
Nicu, Sveinung, Adita og Werner

human:kinds viktigste prinsipp er at 100 % av pengene som blir gitt til barna i Chiselet, skal faktisk gå til barna i Chiselet. Gebyrer, reiser og andre administrative utgifter betaler de fra egen lomme.

human:kind involverer seg også kortvarige prosjekter i tillegg til den daglige driften av barnesenteret. De har pusset opp huset til Rebecca, bygd et nytt hus for Andrea, totalrenovert huset til Adita så han slapp å havne på barnehjem, og bygd et nytt kjøkken på barnesenteret.

Prispengene fra Barn av Jorden vil bli brukt til å pusse opp dusjfasilitetene på senteret og å kjøpe nye bord og stoler. For mange av barna er disse dusjene det eneste stedet kan få vasket seg ordentlig, og bordene og stolene vil bli brukt hver dag til matservering, leksehjelp og andre aktiviteter. Hjelpen fra Barn av Jorden vil legge til rette for at mange barn kan få gått på skolen.

For mer informasjon om human:kind – be both, se vår hjemmeside på www.humankind.no.

Vil du støtte human:kind? Dette er nummeret deres for VIPPS 65 66 80.