Organisation Open Heart-2015

15.01.2020

Barn av Jordens pris for 2015 ble tildelt Halvard Hasseløy og organisasjonen Open Heart. Organisasjonen har helt siden begynnelsen av 1980-tallet drevet effektiv humanitær hjelp til de fattigste blant de fattige i Øst-Europa. I 1993 kom Halvard Hasseløy til Ukraina for første gang og siden den gang har dette landet vært hovedarbeidsfeltet til organisasjonen.

Nøden og fattigdommen i store deler av Ukraina har den senere tid blitt ytterligere forsterket gjennom den politiske uroen og krigshandlingene i landet. Krigen i Øst Ukraina er i ferd med å ruinere landet økonomisk. Opptil 2 millioner mennesker er på flukt - deriblant svært mange barn og unge. Behovet for humanitær hjelp er enormt.

«Når jeg ser inn i forskremte barneøyne og de tomme ansiktene til mødre som har gitt opp klarer jeg ikke å la være å hjelpe» sier Halvard. 

Gjennom stiftelsen Open Heart tilbyr Halvard og hans organisasjon daglig flere tusen fattige barn varm mat ved en rekke matstasjoner i Ukraina. Stiftelsen driver også gatebarnsenter, barnehjem, barnehager, rehabiliteringsentere for narkomane, sommerleire og hjelp til mange fattige familier. Tre trailere kjører kontinuerlig mellom Norge og Ukraina med hjelpesendinger med klær og mat. Årlig kommer denne hjelpen over 500.000 mennesker til gode.
Barn av Jordens pris er på 150,000 kroner og vi føler oss helt trygge på at Halvard og Open Heart vil sørge for at de vil bidra til at enda flere barn og unge i dette området får tent et nytt håp om en bedre og lysere fremtid.